Happy new year!


(Nöjes)årskrönika 2011!

Årets glädjeskrik:
När jag klarade mitt körkort!

Årets bästa fester:

1.       Studentdagen. Party från morgon till morgon, typ. En dag jag aldrig kommer glömma!

2.       Studentkryssning. En båt med hundratals glada studenter= ett härligt gung.

3.       En gång hemma hos Jonis, ganska nyligen, superkul :D

 

Och förhoppningsvis ikväll!

Studenten!

STUDENTEN!

 

Årets bästa film:

I Am Sam. Tjejer torka bort sminket! Det här var en film som får en att både gråta och skratta. Killar borde också se den. Fin film och innehåller massa Beatles låtar! :)

 

Årets resor:

Det här året har varit resornas år! Har hunnit med 4 utlandsresor, en finlandskryssning och Öland.

1.       Corfu, Grekland. Med familjen.

2.       Fuerteventura, Spanien. Med familjen.

3.       Riga, Lettland. Med Jonathan.

4        London, England. Med klassen.

Årets tråkigaste nerläggningar..

:( The Ark. Älskade The Ark la ner efter 20 år tillsammans! De avslutade allt på Gröna Lund i september.

:( Desperate Housewives är inne på sin sista säsong! Noooo!

 

:( Idol.

 

Årets citat:
-”Kan du ta bort dina öronproppar jag måste komma åt poolen”

 

En morgontrött Caroline Pira, 2011-06-30 till mig på Peace & Love i ett varmt tält.

 

Årets bästa musikaliska upptäkter:

1.       The Strokes. Fy attans vilken skön musik!

2.       Hot Chelle Rae.

3.       Neon Trees ska jag hålla lite koll på, de släppte sin första skiva under året :)

 

Årets omställning:

Att inte ha någon skola att gå till! Efter 12 år i skola känns det konstigt att inte ha det att gå till längre. Men, att inleda ett nytt kapitel av livet känns spännande :D

 

Årets bästa kändisträffar:

1.       The Ark (Sthlm, Rix Fm Festival-spelning.)

2.       Hot Chelle Rae (Sony Musics kontor)

3.       Robyn (På Arlanda, innan flyget till Fuerteventura)

 

En sjättedel av The Ark. Jag och Ola Salo.

 

Årets exklusivaste händelse:

Balen 1 juni tillsammans med Jonathan. Kände mig som en prinsessa på slottet ;)

Årets bästa konserter:

1.       The Ark Peace & Love 30 juni. Enkelt val. Underbart med dalasinfoniettan till. Full pott!

2.       30 seconds to mars Peace & Love 30 juni. Jag tror att den konserten hade kunnat varit mycket bättre, men, så länge jag har väntat på att få se dem live gör att det ändå blev en av de bästa. 2 av årets bästa konserter bara timmar efter varann!

3.       Paul McCartney, Globen 12 december. Har sett en Beatles medlem irl! ;) Grym konsert och feel-good känsla i hela 3 timmar!

4.       The Ark, avskedskonsert på Gröna Lund 16 september.

5.       My Chemical Romace, Annexet 18 mars. Har även väntat länge att få se MCR live. Synd att sångaren Gerard inte alls låter lika bra live som på skiva.

Finns massa fler bra! All time low, The strokes, Håkan Hellström x2, The Ark igen mfl!

 

Årets mest legendariska händelse:

Att ha sett Bob Dylan och Paul McCartney!

 

Årets mat:

Vegetariskt, får samvetet att må bra :)

Övrigt:

Skaffade en blogg. Varför har jag inte gjort det tidigare? Det är kul och man får vara kreativ!

 

Nyårslöfte:
Inget! Har ni något?

Okej, det var det. Bilder kommer sen. Måste dra! Let’s Partyyy! GOTT NYTT ÅR!!!!!



Strålande jul

Hej:) Hoppas ni har haft en strålande jul allihop! Det har jag haft! Den började med minijulafton med tjejorna på fredagen. Fikade, snackade, bytte julklappar och lite annat:) Mys! På lördagen firade bara vi i familjen, har nog inte hänt tidigare men det blev lite extra mysigt då eftersom vi slapp stressa. På söndagen kom min farfar, farbror och Jonathan hit. Sedan har jag jobbat måndag, tisdag och onsdag på Donken. Har hunnit med lite mellandagsrea också! I tisdags tog sig jag med familj och Carro till Borlänge. Jag är på jakt efter en ny tele. Jo. Det är faktiskt dags nu. Jag tror jag har bestämt mig för en men vi får se. Den fanns inte i lager i alla fall så får vänta ett tag till. Annars FYNDADE jag ett par rätt snygga klackskor på New Yorker för 35 spänn!!! Och lite annat.

I torsdags spenderade jag nåra timmar i Avesta med mamsen :) Jag fyndade en hel del även där och hittade lite annat på köpet också :)

Jag måste verkligen börja gå på mellandagsreor! Det är bara att spetsa armbågarna och ge sig ut bland havet av giriga människor! Det är värt det :)

Har jag ens skrivit god jul här än?? GOD JUL annars! Haha ;)

Igår festade jag i Borlänge tillsammans med Jonathans kompisar. Idag tar jag nya tag även fast jag mår lite pissigt och firar nyår med mina vänner! :D


Glada tjejer, minijlulafton hos mig

Carro djupt inne i sin högläsning av "Julgröten" haha ;)

Årets ståtliga julgran :D

Nåra av julklapparna :)

Några av fynden från mellandagsrean - betalade 190 spänn för allt detta istället för 560 spänn. Jiha!

Happy Birthday to...

Grattis bästa Jared Leto (sångare 30 Seconds To Mars) som fyller 40 år idag! Älskar musiken han, Shannon och Tomo skapar och dessutom sjunger han ju himlans bra! ;)

Nyblivna 40-åringen. Bara jag som tycker han ser minst 10 år yngre ut? Eller? (Bilden tagen för ca 1 månad sedan).


That's what you are, a superstar

Igår (torsdag) tog jag och Carro en tripp till Borlänge för att lyssna på fyra av årets Idolfinalister som skulle uppträda. Visade sig att det blev André, Amanda P, Molly och Robin. Bra idoler alltså! De sjöng 1-2 låtar var innan signeringen. Men eftersom vi inte ville köpa Idolskivan så skippade vi det men träffade alla fyra senare istället :) Robin var sjukt trevlig, de andra tre också men han tog sig tid och frågade hur det var med oss och tyckte vi var mysiga som stod där och väntade på dom haha, gav mig komplimangen "snygga kläder!" och önskade oss God Jul innan de for vidare. Så lite gör SÅ mycket! Tack för det! :)

Robin körde Breakeven och spontankörde sedan ett medley.

"Without you"

André bakom alla kameror.
Bilderna på Molly blev tyvärr inge bra :(


Supertrevlig!

They don't get my hair

En ganska ny hårtrend är ju att färga topparna/halva håret i en annan färg. Ganska crazy, men jag tycker ändå att det passar vissa (med långt hår). Fast trenden är inget för mig. Men vad tycker ni - Hot or Not? ;)




Kändisarna:





It's X-mas time again

Just nu håller jag på att julpynta ♥ Skulle gjort det tidigare egentligen men jobb och andra saker kom emellan. Det har ju blivit en del pynt genom åren! Får väl tacka min mormor och mamma för det. Har i stort sett fått allt pynt från dom, haha. Detta är en tradition att föra vidare! Har kring 50 tomtar nu och lite annat som ljusslingor, tavlor, mini julgran- och julbock. Och ja, allt det i ett rum. Men jag älskar mitt pynt och julen :) Imorgon kommer några kära kompisar hit och firar "minijulafton", så nu måste jag sätta fart igen!

Dragon Tattoo

Idag kom då H&M ut med sin kollektion "Dragon Tattoo" som är en hyllning till Lisbeth Salander. Tyvärr är i stort sett allt redan slutsålt på nätet och plaggen säljs bara i större H&M-butiker. Och en än gång får man ta smällen för att man bor i en håla och dessutom är morgontrött..






Maybe i'm amazed

Hello! Konserten med Paul McCartney var GRYM! Den mannen är 69(!) år men körde på i hela 2 timmar och 45 minuter! 37 låtar hann han med. På en scen med endast instrument och dess tillbehör kommer han upp med sina fyra män i kompbandet och möts av ett glädjejubel från ett fullsatt Globen. Förutom att han är en fantastisk artist på alla sätt så är han sjukt charmig! Han flörtade med publiken och svarade på hemmagjorda skyltar (Typ: "Paul marry us?") och när någon skrek ut "I love you Paul!" i ett mellansnack svarade han glatt "Oh I love you too!". Sedan pratade han mycket på svenska också "Tjena Stockholm, jag ska försöka prata lite svenska!" är det första han säger. Med en härlig brytning såklart och ett fuskpapper. Men vad gör det? Han älskar verkligen sina fans och fansen älskar honom. Kärleken är total och jag sitter med ett stort leende under i stort sätt hela konserten. Han hyllar Beatles-medlemmarna George och John. (R.I.P.!) och berättar ibland små korta historier i mellansnacken.

Främst framfördes Beatles-låtar. Under "Blackbird" frågar han hur många som någon gång testat på att spela den på gitarr. Halva Globen räcker upp sina händer. Det var en av dem första låtarna Jonathan försökte lära mig på gitarr för ganska precis 2 år sedan haha :D Synd att vi hoppade mellan så många låtar att jag bara lärde mig lite i början ;). Får ta igen den låten nu!
Men sedan står han där. Ensam på scenen med sin akustiska gitarr och spelar den låten. Jag tror aldrig jag har hört en publik varit så tyst förut. Alla kan den texten men är ändå tysta och lyssnar istället intensivt under hela låten. Magi säger jag bara! Det blev ett av kvällens bästa framträdanden.

Andra bra, alla var bra, men självklart "Live and let die" som bjuder på en riktig show! Paul sitter vid sin flygel och fyrverkerierna pepprar på i refrängerna. Nu snackar vi många fyrverkerier, eld och smällar här! ;)

Mäktigaste allsången blev, inte helt oväntat, "Hey Jude". Hela Globen tar i så bollen är på väg att rulla iväg under "na-na-na-nana-na-naaaa". Mäktigt!

Med sin charm, sina låtar, sin röst och sin förmåga att trollbinda hela publiken får nog tusan den här konserten full pott av mig!

Och han säger att han vill komma tillbaka till Sverige snart igen! Då SKA jag se honom igen! :D

Laddad! 

Dålig bild, men där är vi i alla fall!
Jag är så glad att jag fick dela lördagen med dig Jonathan ♥ Du introducerade mig för Beatles och det är jag så jäkla glad för! Jonathan fick biljetten som julklapp från hans föräldrar och jag fick i stort sett hela biljetten betald som julklapp från dem också! Tack kära Anna och Magnus! <3
Oförglömlig kväll!

Vi var väldigt nöjda med våra platser trots att vi såg honom snett bakifrån. Men vi såg honom väldigt bra när han satt vid flygeln! :)

Och där har vi honom! :)


Storbildsskärm :P


Låtlistan:


♥ Magical mystery tour

♥ Junior’s farm

♥ All my loving

♥ Jet

♥ Got to get you into my life

♥ Sing the changes

♥ The night before

♥ Let me roll it/Foxy lady

♥ Paperback writer

♥The long and winding road

♥ Come and get it

♥ Nineteen hundred and eighty-five

♥ Maybe I’m amazed

♥ I’m looking through you

♥ And I love her

♥ Blackbird

♥ Here today

♥ Dance tonight

♥ Mrs Vandebilt

♥ Eleanor Rigby

♥ Something

♥ Band on the run

♥ Ob-la-di, Ob-la-da

♥ Back in the USSR

♥ I’ve got a feeling

♥ A day in the life/Give peace a chance

♥ Let it be

♥ Live and let die

♥ Hey Jude

♥ The word/All you need is love

♥ Day tripper

♥ Get back

♥ Yesterday

♥ Helter Skelter

♥ Golden slumbers/Carry that weight/The end


We made it all this way

Idol igen då! Och Amanda blev den lyckliga vinnaren! Men hon var faktiskt mycket bättre än Robin och hennes version av vinnarlåten "All this way" var bättre. Kul med en tjej som vinnare också, har ju bara hänt två gånger tidigare :) 52% av rösterna fick hon, väldigt jämt alltså. Och nu var Idol slut. Kommer sakna det. Mina största favoriter som kommit fram genom Idol är helt klart Markus Fagervall och Sebastian Karlsson!

Men vad tycker ni - Vad är ert starkaste minne från programmet? Vem har varit den bästa vinnaren och framför allt : blev det rätt person som vann Idol 2011?

Framträdanden från Idol att minnas:




(Riktiga live versionen är tillfälligt borttagen av TV4.)




+ Erik Segerstedt "Knocking on heavens door" och Mattias Andréasson "Your song" som jag inte hittade bra klipp på.

Och största pinsamheterna:
1. Anna-Lisa

2. Camilla. På begäran (hmm?) kan jag inte lägga upp videon till när Camilla hörde fel namn i Idol 2009. Så länkar: http://www.youtube.com/watch?v=E3Vf1a65U3Y (vad elak jag känner mig nu)
3. Ring-Ring Anna


Tack och hej älskade Idol!

Hur snygg var Amanda inte när hon framförde vinnarlåten???

Live and let die

Strax åker jag och älsklingen Jonathan till Stockholm och Globen för konsert. Inte vilken konsert som helst heller. Sir Paul McCartney spelar! Känner att det här kommer bli en oförglömlig kväll! Kram ♥


Super fun time

Måste ju slänga in ett inlägg om vad jag gjorde igår! Jag, Carro och Jonathan for nämligen iväg till Borlänge och lyssnade på Magnus Betnér på Cozmoz. Han är för skön den killen, haha. Han hade som vanligt hundra saker att klaga på, allt från reklam och politik till att han härmar sin dotter som får ett utbrott när han tackar nej till hennes favoritprogram Let's Dance. "Nej förstår du, pappa är inte den typen av hora".


Bilden är tagen vid något annat tillfälle.

 

Rolig är han i alla fall och sant har han i det han säger. Ta chansen att se honom om ni får möjlighet!

Everything changes

Om bara några få timmar avgörs det vem som tar hem segern i årets Idol. Och vem blir det? Robin eller Amanda? Själv har jag inte haft någon favorit i år. Amanda gör ju sin grej och är väldigt unik hela hon med hennes röst, styling och scenframträdande. Robin sjunger extremt bra och har en sprudlande glädje. Jag skulle nog ändå gissa på att Robin vinner, fast jag har faktiskt inte hört vinnarlåten ännu. Det brukar avgöras på den. Lyssnar nästan aldrig på radio och har inte kommit så långt att jag gått in på hemsidan för att lyssna. Men om han nu vinner tror jag det blir svårt för honom att hålla sig kvar som en stor stjärna. Då tror jag Amanda håller sig kvar längre. Fast Moas låt "When I held ya" är antagligen låten som kommer lyckas bäst från årets Idoler. Sååå bra!

Jag har verkligen älskat Idol sedan starten 2004 och suttit fastklistrad varje höst/vinter sedan dess. År 2005 och 2006 var helt klart de bästa åren! Såklart tycker jag att det är tråkigt att detta är den sista säsongen av Idol, kanske någonsin. Men jag har fått skratta, jubla, suttit hel spänd, varit arg, njutit och även gråtit lite smått genom årens säsonger. Alla känslor har fått komma fram på grund av ett enda TV-program.

Nu hoppas jag på att "ersättningsprogrammet" "The X-Factor" kommer bli minst lika intressant som Idol har varit. Fast det betvivlar jag.
(Kommer med ett längre Idolinlägg senare :) )


Closer to the edge

Hej på er. Först vill jag bara meddela att julhandeln är nu avklarad. Den gick ovanligt smärtfritt i år. Inte en enda Ipren behövdes. Inte heller hade jag ett enda fall av extrem beslutsångest (*High five*). Nästan alla klappar är redan klara, det här händer bara inte ;) 

Vill annars uppmärksamma älskade 30 seconds to mars som idag slår världsrekord och hamnar i "Guinness rekordbok"! Med sin 300:e konsert i New York idag får de numer titeln "den grupp som gjort flest antal spelningar med ett och samma album". Grattis!

Hade lite svårt att acceptera deras "nya sound" till en början när senaste plattan "This is war" kom ut.  Tyckte deras tidigare musik var mycket bättre. Men efter några lyssningar av skivan blev jag frälst. Helt otroligt vad den skivan är bra! Jag kan till och med säga att 30STM tillhör topp 3 av mina favoritband! 

Veckans Låt: 30 seconds to mars "Closer to the edge" :)


...och lite "gammalt" 30STM:


Gimme more

Fredaaag och vi har klivit in i december. Snön som föll ner i söndags försvann kort därefter.. I want snow! Helst lagom mycket, och lagom kallt, och sol, och så att det "knarrar" sådär mysigt när man går. Tack!

Känner att de kommande tre veckorna innan julafton kommer bli hektiska, men jag gillar det. Idag tänkte jag planera lite inför "minijulen". Alltså att jag bjuder hem vänner till mig några dagar innan julafton för julmys, vilket sedan några år tillbaka har blivit tradition ♥

Vädret igen - jag har också blåsigt bort lite hit och dit de senaste dagarna!


RSS 2.0