The weak ones lose the fight

Som ni vet svälter människorna i Afrikas horn. Det är den värsta katastrofen på 60 år och hotar miljontals människor som redan lever under extrema förhållanden, barnen drabbas värst. UNICEF har gjort mycket för människorna, tex försett över 1 miljon människor med rent vatten och tillgång till toaletter, under juli-augusti skickades 3 700 ton med bland annat näringstillskott för barn, vaccin, hälsopaket och vätskeersättning till Östafrika och räddat livet på hundratusentals undernärda barn.

Men pengarna räcker inte till. Jag har skänkt pengar. Du ger så mycket du vill, varje krona har betydelse och räcker längre än vad man tror.

Klicka på bilden och skänk valfri summa under kategorin "skänk pengar":
Jag stöder unicef i kampen för varenda unge.

Eller sms:a och skänk 50 kronor:
SMSa LIV till 72 900 så ger du 50 kr till UNICEFs arbete i östafrika.

Smutsigt vatten dödar fler barn än krig.
UNICEF/Georgina Cranston





It makes me smile

Här kommer ett glädjeinlägg! Vilken bra vecka detta har varit/kommer bli! Idag fick jag reda på att jag får börja jobba på Donken här i Hedemora! Inte nog med att man tjänar pengar men jag blir glad för att det är ett jobb som inte står still, det händer något hela tiden, det gillas! Sen så verkar de flesta arbetsgivare uppskatta att man arbetat där. Bra till framtiden ;)

Har under dagen även befunnit mig i Avesta, alone. Träffade jobbcoach och fick tips med personligt brev. Ska absolut fila på det även fast jag inte behöver det just nu då. Men garanterat i framtiden. På vägen från honom gick jag förbi Avestas skivaffär med såna stora pappaffischer i skyltfönstren som vanligtvis betyder att en affär ska öppna/lägga ner/skylta om inför Halloween/julskyltning. I detta fall- lägg ner! Nooooo! Skivaffärerna utplånas långsamt en efter en. Dessa små harmoniska kärleksfulla platser. Väntat. Men ändå. Skit. Så där gick jag runt bland hyllorna för att med omsorg välja ut en skiva till samlingen. Det fick tillslut bli The Ark "In lust we trust" (med en liten prislapp på baksidan som butiken själv satt dit, charm!). Åh vad allt ska läggas ner! :(

Nej nu går vi tillbaka till det roliga igen, vilket det var meningen att jag skulle skriva om ju..
Andra saker jag är glad över: Sebastian Karlsson släpper ny singel den här veckan! Äntligen! Ska bli så kul att höra, han är en klart underskattad artist så lyssna in honom om ni inte redan har gjort det! ;)

Imorgon onsdag släpps artister till Peace & Love 2012. Nu hoppas vi på något rikigt bra, även nästa år! 

På torsdag är det Öppet Hus på Martin Koch-gymnasiet, min "gamla" skola. Jag tycker sånt är jättekul! Jag ska kolla in brorsan på fordon när han mekar med bilar, det blir säkert jäääääätteintressant ;) Sen så ska jag kolla in årets UF-företagare. Inte för att nån kommer va bättre än mitt och Hannas liksom.. men ska bli kul att kolla in vad de hittat på! ;)

På torsdag får jag även min första lön (borträknat från sommarjobb), ingen jättesumma precis- men ändå!

På fredag är det ju fredag. Fredagsmys med fika med Småsen och Carro (Bea -DRA DIG TILL LILLA HEDEMORA!) det ser jag fram emot! Efter det Idol sedan eventuellt dra till Jonis som har nån slags fest/filmkväll efter det? :P

Lördag! Whaaa! Halloween! Kommer klä ut mig i år! Säger inte till vad än, det får ni se! (Fast de flesta som läser den här bloggen vet iofs redan, men nu låtsas vi som om ni inte vet, okej?). Partyparty! Kommer även fira Isse som fyllt 19 i samband med det!

Det var roligheterna för den här veckan,
PEACE OUT!




Save Yourself, I'll Hold Them Back


Break the silence


I wanna feel weightless, and that should be enough


Calling out

Den här månaden är rosa- så gå och köp er ett "Rosa Bandet" för kampen mot bröstcancer. Kostar 25 kronor, 23 kronor går direkt till Cancerfonden. :)



Work it harder make it better

Den senaste tiden har jag sysslat med lite allt möjligt. Förutom det jag redan nämnt så har jag vikarierat på dagis i tre veckor (inte hela veckor). Jag trivs bra med det! :)

Lite party har det hunnits med också, jag går INTE in mer på det :P

Har firat min 17-åriga bror Marcus, grattis bro! ♥ Ett år kvar till körkort ;)

I tisdags började Desperate Housewives igen! Äntligen!! Sista säsongen nu och jag kommer strikt följa varje avsnitt! Love it!

Igår hängde jag med Carro en heldag. Simmade, bastade, käkade, åt chokladpudding (♥) och glodde film :)

Men den här veckan har fokus främst legat på träning. Carro kom nämligen med den "briljanta" idén att testa hur mycket träningsvärk vi egentligen kan få på en vecka.

Så här såg veckans träningsschema ut:

Måndag: Gympa 1 timme
Tisdag: Cirkelträning (styrka) 1 timme
Onsdag: Promenad och Yoga 2 timmar
Torsdag: Latin Moves och Push 2 timmar
Fredag: Gympa 1 timme
Lördag: Simning 40 min
Söndag: Boxning 1,5 timme

Resultat: En trött Jenny som på fredag morgon sov hela 13,5 timme! Kanske för att orka de återstående två dagarna? Mörbultad men lite starkare! Träningsvärk på skala 1-10:

Ben: 5
Rumpa: 6
Rygg: 10
Armar: 10
Mage: 4

Tyckte vi lyckades få in varierad träning och vi gav alltid 100 % vilket har gett resultat :) Men jag kommer nog inte göra om det igen ;) Nu är jag riktigt stolt över oss Carro! :)



Calleth you cometh I

Nu så, nu är det väl på tiden att blogga om The Arks avskedskonsert/avskedsfest som jag i full fart åkte till direkt efter jag landat på Arlanda från Corfu!

Sveriges bästa band, The Ark, har lagt ner efter 20 år tillsammans. Och vilka verk de har skapat under dessa år!

Självklart var jag där. Självklart med Carro. Och Jonathan och hans kompis/min sommarjobbarkompis var även dom där. :) Vi stod på andra/tredje rad lite åt sidan, så det blev bra! Konserten gick av stapeln på ett proppfullt Gröna Lund där dom var tvungen att stänga insläppet när 15 000 pers passerat. The Ark lägger ner när dem är som bäst, bandet är tacksamma, publiken är kanske ännu mer tacksam. Olas tal är längre och känslosammare än vad dom brukar vara, och varenda ord går rakt in till hjärtat. "Inte bara vi var The Ark, utan även NI var The Ark." Jag blir oerhört rörd och tårarna är nära. Tårarna rinner redan långsamt ner för Olas redan kajalkletiga kinder.. Men jag njuter av varje sekund. De ser även The Ark ut att göra. Allsång, kärlek och tacksamhet. Så skulle jag sammanfatta konserten.

I tre veckor har The Ark legat i graven nu. Eller som Ola själv uttryckte det: "övergått till en annan energiform".  Självklart lever de ändå kvar :)

Låtlistan:

♥ Absolutely No Decorum
♥ Clamour For Glamour
♥ Breaking up with God
♥ Father of a son
♥ Superstar
♥ Tell me this night is over
♥ Disease
♥ Prayer for the weekend
♥ Let your body decide
♥ Laurel wreath
♥ It takes a fool to remain sane
♥ The apocalypse is over
♥ One of us is gonna die young
Extranummer:
♥ Trust is shareware
♥ The worrying kind
♥ Echo chamber
♥ Stay with me
♥ Calleth you cometh I

Ola, Martin, Jens, Leari, Sylvester och Jepson ville förändra och ge styrka och mod till människor. Dom lyckades.

I Olas sista tal berättar han om en underbar dikt han skrev när han bara var 14 år.

"And God told me to build an ark
To guarders the ones who's wonder in the dark
He said: build it long and build it wide
make it endless from side to side
And black and white, old and young
let there be room for everyone. "

Inte så konstigt att The Ark har fantastiska texter :)
Från den dikten kommer förövrigt också bandnamnet :)

Allsången under avslutningslåten Calleth you cometh I var mäktigare än någonsin. Konfettin sprutade ut över 30 000 händer som var uppsträckta i luften. Jag är så tacksam att jag fick vara där. En vacker avslutning av 20 år. The Ark kommer alltid vara kärlek för mig.

Tack.













RSS 2.0